Sportinatics

kind zwemt onder water
 
De naam SPORTINATICS zegt het zelf, NATICS = watersport!
Reeds lange tijd organiseert SPORTINATICS zwemlessen voor jong en oud.
Zowel beginnende als gevorderde zwemmers komen aan hun trekken. 
Dus voor ieder wat wils!
 

ZWEMMEN VAN 3 TOT ... JAAR

Vanaf 3 jaar maken de allerkleinsten op een speelse en spontane manier kennis met het water door middel van oefen- en spelvormen. 
Drijven, pijlen, springen, verplaatsingen in het water, hoofdje onder, ... zijn belangrijke begrippen die de deelnemers gedurende een lessenreeks onder de knie krijgen. Hier wordt de basis gelegd naar de verdere schoolslagbeweging.
 
Na het beheersen van deze vaardigheden wordt er op de leeftijd van +/- 4/5 jaar gestart met de eigenlijke schoolslagbeweging.
Eerst wordt de beenbeweging aangeleerd, gevolgd door de armbeweging en coördinatie waarna de ademhaling geoefend wordt. Op het einde van een lessenreeks zwemmen de deelnemers voor hun allereerste brevetje van 25 meter. 

Deelnemers die de algemene schoolslagbeweging vaardig zijn, kunnen verder oefenen in het gevorderd groepje. 
Hier wordt een uitbreiding van de schoolslagbeweging aangeleerd, alsook de ademhaling en de crawlbeweging.Ook technieken als springen, duiken en keerpunten worden in de loop van de lessenreeksen aangeleerd.
 
Ook volwassenen kunnen bij SPORTINATICS terecht voor zwemlessen. Je kan er zowel voor het aanleren van de schoolslagbeweging terecht, als voor het overwinnen van watervrees en het aanleren van de gevorderde technieken zoals crawl en vlinderslag. 
 

Contact

Inez Gillis: 0497 17 80 15
info@sportinatics.be | www.sportinatics.be